Subskrybuj RSS
Obecny czas: Czw 09 Lut, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Akcja
PostWysłany: Sob 20 Paź, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
Panowie , ciągle czytam o tym , że quadowcy niszczą lasy , puszcze oraz (sic!) nieużytki!
Schną przez nas drzewa , kury się nie niosą a krowom brakuje mleka.

Zróbmy coś by poprawić czarny PR quadowców!!!

Proponuję wysilić mózgi , których wśród nas nie brakuje , opracujmy jakąś strategię , długofalowe działanie byśmy zaczeli być postrzegani jako normalni , kulturalni ludzie korzystający z dóbr natury w sposób powszechnie uznany za kulturalny.

Może zabierajmy ze sobą worki i po każdej jeździe w terenie zbierajmy śmieci , później róbmy zdjęcia i publikujmy je w mediach?
Każdy z nas ma GPSa , zaznaczajmy miejsca gdzie wywożone są śmieci i zasypujmy takimi informacjami straże miejskie i policję , niech będzie o nas głośno w sposób pozytywny.

Piszcie o swoich pomysłach na to by zrównowazyć w mediach złe opinię o nas.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stargard Szczec.
Quad: XP
Imię: Tomek
Popieram w 100% i przyłączam się do akcji. A co wy na to żeby pomóc leśnikom w walce z kłusownikami? Informować o wnykach, pułapkach i podejrzanych typach. Może wtedy spojrzą na nas łaskawszym okiem.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Bydgoszczy
Różnie z tym jest.
Kiedyś jechałem z Tatą i stanęliśmy przy takiej kupie śmieci.
Znaleźliśmy ćwiczenia szkolne PODPISANE.
Zadzwoniliśmy do odpowiedniej osoby, podaliśmy miejsce
i nazwisko. I z tego, co się od Taty dowiedziałem to facet
nawet się tym nie zainteresował :evil:

Temat postu:
PostWysłany: Nie 21 Paź, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Free & Fun
http://www.e-gory.pl/index.php?option=c ... &Itemid=37

Znany jeleniogórski adwokat, Andrzej Graunitz, posiada jednoznaczny osąd tego czynu: -Gdyby ktoś zginął, to sprawca odpowiadałby za morderstwo - mówi. - W mojej karierze spotkałem się niegdyś z takim właśnie przypadkiem - broniłem osoby, która spowodowała śmierć motocyklisty. Zginął, zaczepiwszy się o rozwieszoną pomiędzy drzewami linę. Został skazany jak za morderstwo.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 22 Paź, 2007 

Miejscowość: OZORKÓW WOJ.ŁÓDZKIE
Coś mi się wydaje że chyba nadchodzi nieuchronny koniec quadowania i trzeba będzie się przerzucić na samochód terenowy. 8) Quadów jest po prostu za dużo i co byśmy nie robili to i tak będzie żle. :( Może jak by dolna granica zakupu quada była na poziomie 40 000zł to by tego nie było ,a tak każdy może kupić sobie jakiegoś chińczyka i hulaj dusza ,a opinia będzie szła na wszystkich. :(

Temat postu:
PostWysłany: Pon 22 Paź, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ze środka
Mnie zdarzyło się już informować Straż pożarną o ogniu w lesie z podaniem pozycji GPS, (tylko chyba Pan Strażak nie za bardzo dysponował GPSem). Co do lasów - to albo akcja zbierania śmieci do worków lub sadzenie drzewek w porozumieniu z Nadleśnictwem (mógłbym się porozumieć z nadleśniczym w mojej okolicy co do takiej akcji, bo już z nim rozmawiałem na ten temat). Trzeba by porobić zdjęcia i razem z Nadleśnictwem to nagłośnić - tu trzeba kogoś z kontaktem z mediami.
Rozmawiałem też na temat terenów nad Wisłą. Z tego co się dowiedziałem to już trzeba załatwiać z władzami miejskimi, bo oni tam rządzą. Jeśli w okolicy jest Policja, która dysponuje quadami lub motorami enduro - również należałoby ją zaangażować.

ALE nikt nie będzie rozmawial z pojedyńczą osobą, powiedziano mi, że rozmawia się z jakąś organizacją, klubem itp. Sadzę, że tu jest punkt startu do poprawy naszego wizerunku. Może lokalne kluby, stowarzyszenia? I to chyba z jasno określonymi uczestnikami tej zabawy, bo w lesie bardzo często można spotkać oszołomów na quadach i enduro, którzy lecą leśnym oznakowanym szlakiem 50-70 km/h. I za nich ja nie chcę odpowiadać!

"Podróżuje się nie po to, aby dotrzeć do celu, ale po to, żeby być w podróży." ...Goethe

Temat postu:
PostWysłany: Nie 28 Paź, 2007 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Józefów koło Otwocka
Witam wszystkich. Wczoraj dotarło do mnie i prawdopodobnie do kilku kolegów jak ważny jest to problem. Polson Team i kilku przyjąćol otrzymało 11 mandatów. Akcja była zorganizowana przez grupę zielonych bodaj że -ja wisła- czekali na nas od rana przy piaskarni water gate. REZERWAT PRZYRODY!? Postanowiłem podjęchać do nich i po ludzku dowiedzieć się o co chodzi gdzie są rzekome granice rezerwatu..

Temat postu:
Awatar użytkownika

... Zachowywali się niezwykle nerwowo , gdyby nie moja niezwykła zdolność.:-) negocjacji dostałbym łopatą lub przynajmniej piachem po oczach.. O właśnie był program o nas i wiśle w telewizji na tvp3 że jesteśmy największn zagrożeniem.. Na szczęście po kilkunast zdaniach i kilkunastu minutach trochę się uspokoili..zdecydowanie są po drugiej stronie barykady.:-( na pewno mocno fanatyczni.. Ale mają wiele

Temat postu:
Awatar użytkownika

.. I do tego stoi za nimi prawo i ludzie którzy nie specjalnie nas kochają. Nie byli w stanie dokładnie nam wytłumaczyć gdzie są granicę rezerwatu ponieważ są bardzo nie regularne.. Natomiast w najbliższym czasie zamierzają ustawić 50 znaków informujących które będą informowały gdzie one się znajdują.. Niestety ich zdaniem możemy jeździć tylko po drogach.

Temat postu:
Awatar użytkownika

.. Swoje nerwowe zachowanie tłumaczyli tym że wielokrotnie quadowcy próbowali ich przejechać i lekceważyć.. Po kilkunastu minutach domyśliłem się dlaczego.. Pożegnaliśmy się pozwolili nam odjechać.. Po kilkuset metrach zatrzymałem grupę aby porozmawiać o zaistniałej sytuacji bo temat wydał mi się niezwykle ważny..

Temat postu:
Awatar użytkownika

I naraziłem kolegów na koszty.. Ponieważ zieloni podczas naszej rozmowy wielokrotnie jak się okazało wzywali policję i straż miejską.. Wykończeni pościgiem spoceni pełni wściekłości policjant i strażnik miejski dopadli nas już poza terenem rezerwatu..I mało brakowało aby nas zakuli w kajdanki! 2.5 godziny sprawdzali nas i wystawiali mandaty. Mówili że jest to priorytet dla władz i policji żeby nie było dzikiej turystyki..

Temat postu:
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kabaty :)
Grubo...
Prezzi - mogliście się domyśleć... Było na ten temat już pisane że się ciężka grupa wybiera w Wasze rejony i tabliczki będą stawiać.

Temat postu:
Awatar użytkownika

Jak się pewnie domyślacie nie ma dla nas propozycji gdzie jeździć ... Proponuje więc w trybie natychmiastowym zrobić robocze zebranie ludzi zainteresowanych tematem , zarówno tych z branży jak i zwykłych jeźdźców.. W celu omówienia strategii żebyśmy nie obudzili się z ręką w nocniku.. Prawdopodobnie nie obejdzie się bez polityki.:-( czyli minimum stowarzyszenia itd. Czym ...

Temat postu:
Awatar użytkownika

.. Prędzej trzeba zacząć rozmowy z lokalnymi władzami gdzie możemy się bawić , trzeba wierzyć że znajdą się tacy którzy nasz problem dostrzega i pomogą znaleźć i wytyczyć ścieżki dla quadów.przepraszam za ewentualne błędy itp. Ale pisze przez telefon :-) quadzik jest wszędzie.:-)

Temat postu:
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kabaty :)
Wasz rejon (od mostu na Siekierkach do samego Karczewa) już jest spalony. Za chwilę to samo będzie się działo po tej stronie Wisły

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość