Subskrybuj RSS
Obecny czas: Śro 08 Lut, 2012

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: yamaha raptor 660 cos z silnikiem sie zaczyna dziac ???
PostWysłany: Śro 12 Lis, 2008 

Miejscowość: częstochowa
Witam zakupiłem jakieś 4miesiące temu yamahe raptor 660 z 2005r i bylo wszystko ok ale od niedawna zaczeło coś stukac w silniku trudno mi okreslic czy to stuka czy cos innego.Przed tym co zaczelo to sie dziac wymieniłem olej moze to ma cos wspólnego.Tez mam takie odczucie ze biegi zaczeły coraz gorzej wchodzic a najbardziej jedynka.A moze trzeba tam olej do skrzyni wlac czy przekladni , to moj pierwszy taki quad i zabardzo sie nieznam.A od czego są te dwa korki jeden mniejszy a drugi większy po środku silnika po lewej stronie takie jakby na śrubokręt. Z góry dziękuje za odpowiedz..!!!

Temat postu:
PostWysłany: Czw 13 Lis, 2008 

Miejscowość: Nowy Dwór Mazowiecki
Bywały w nich opcje rozsypywania się skrzyń a dolewanie oleju nic Ci nie da(do skrzyni i silnika wlewa się przez jeden wlew).

Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Lis, 2008 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn
Quad: YAMAHA Raptor 700
U mnie też stukało, okazało się że odkręciła się śruba, która jest zabezpieczona zagiętą podkładką. Sruba znajduje się pod deklem z prawej strony przy sprzęgle. Posłuchaj silnika z prawej strony pod cylindrem, jeśli tam słyszysz stuki nawyraźniej to będzie to. Wystarczy dokręcić i będzie ok, ale do tego trzeba spuszczac olej i odkręcać prawą pokrywę.

Temat postu: Re: yamaha raptor 660 cos z silnikiem sie zaczyna dziac ???
PostWysłany: Pon 26 Lip, 2010 

Quad: Yamaha Raptor 660
Imię: Łukasz
Witam .
Moja rada jest taka dokręć wszystkie śruby które widzisz z zewnątrz, najczęściej odkręcaja sie te, podtrzymujące osłony. Warto to wszystko sprawdzić, jeżeli to nie pomoże no to sprawdz to co kolega wcześniej napisał, a jeśli i tamto nie pomoże zacznij myśleć o remącie silnika, POZDRAWIAM.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości